PHARAOHS

Pharaohs är en klubb som funnits i Lycksele sedan 1991. Grundarna var ett kompisgäng som alla brann för bil nostalgi och gammal rockmusik. Större delen av medlemmarna har varit med sen tidigt 90-tal. Alla drivs av ett stort engagemang för Pharaohs men också för Motorveckan i Lycksele. Samma år som Pharaohs bildades arrangerades också den första bil träffen. En Idé kom i alldeles i början av 2000-talet att försöka utveckla med mer aktiviteter för att locka besökare att stanna något längre än bara över dagen. Musikarrangemang och cruising utökades eftersom med andra aktiviteter som andra föreningar ordnade. Alla dessa arrangemang blev en vecka och kom att kallas Motorveckan.

Pharaohs har under ett antal år arrangerat en festival för rock ’n’ roll och instiftat ett stipendium efter en lokal artist. Till stor del har det varit internationella artister, visst ligger Lycksele långt från London eller New York, men publik har fått uppleva musik av ansedda orkestrar som aldrig satt sin fot i norra Sverige.

Vår klubblokal är en uppskattad träffplats för medlemmarna. Lokalen är inredd i den stil som passar Pharaohs. Allt från mindre fester till hockeykvällar (det är ingen hemlighet att en majoritet av medlemmarna är stora fans av SAIK).

 

Arrangör

PHARAOHS

Add to cart