Norrlands största veteranfordonsförening samlar historiska rariteter året om. Inte helt oväntat är Motorveckan en av årets höjdpunkter som spås samla många vackra och unika fordon.

Norrlands Motorhistoriker är Norrlands största veteranfordonsförening. Vi sträcker oss ifrån Sundsvall i söder till Kiruna i norr och tillhör MHRF (Motorhistoriska Riksförbundet) genom vilka vi bland annat kan få förmånliga samlarförsäkringar.

NMH delas upp i ett antal sektioner varav Lycksele med sina ca 170 medlemmar är en av sektionerna. Vi arbetar för att renovera, underhålla, be- vara och framförallt köra och visa upp klassiska bilar, motorcyklar och mopeder som är 30 år och äldre då dom anses vara veteraner. Denna 30-årsgräns är naturligtvis rullande och flyttas fram varje år. Förutom att vi träffas på klubbmöten en gång i månad- en så anordnar vi Veteranrallyn (tipsrunda på hjul), resor till bland annat fordonsmuseer, medverkar på olika evenemang (bland annat nationaldagen och utställningar) samt vanliga allmänna sammankomster när vi äter gott och kappljuger om våra egna fordons påhittade förträfflighet….med glimten i ögat. Motorveckan är naturligtvis en stor del i detta då vi anordnar Klassikerträffen, Veteranmarknaden och Stadsrundan.

Observera att vi i år har flyttat Veteranmarknaden till lördag den 22 juli på Gammplatsens parkering tillsammans med Klassikerträffen.

Både deltagare och publik hälsas Hjärtligt Välkommen till våra arrangemang.

Norrlands Motorhistoriker

Klubben bildades i juni 1967 då ett antal intresserade träffades och bildade klubben. Det var i första hand personer från Umeå och Skellefteå samt några Luleåbor och någon från Kramfors. Idag har NMH cirka 2600 medlemmar totalt med sektioner i Norrbotten, Skellefteå, Umeå, Lycksele, Örnsköldsvik och Kramfors. NMH är ansluten till Motorhistoriska Riksförbundet (MHRF) som har 200 medlemsklubbar och som tillsammans representerar 100.000 medlemmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Add to cart