…ett garage. Men det är inte vilket garage som helst, utan motorklubben Pharaohs, som är en av initiativtagarna till den populära Motorveckan.

I garaget finns tre bilar, några mopeder, en fyrhjuling, bildelar, maskiner och en kaffehörna. Här tillbringas många timmar av en av bilägarna, de andra två är inte så flitiga men det kanske beror på att de fortfarande jobbar heltid.

Håkan heter han som näs- tan varje dag fixar och donar några timmar i garaget. Han har renoverat och byggt flera fordon och det senaste är en packmoped som förstås är gul och svart för de som huserar här är inbitna hockeysupportrar.

De andra två, Micke och Jon- ny, som ibland mekar är hans barndomskompisar. De tre är också några av de som bildade klubben Pharaohs, som räknas som initiativtagare till Motorveckan tack vare deras bilträff som man började 1991. Håkan har alltid haft motorintresset från mopedåldern då han byggde om sin moped till en chopper med långgaffel som var omöjlig att köra
på våra grusvägar. Håkan var

också först med att köpa en jänkare och som för många blev det en Valiant. Efter att han fixat till den blev det ett sug efter en V8 och då inhandlades en Dodge Dart -68 med en 383 och automat. Tyvärr visade det sig att blocket hade en frysskada så då försvann den och en Oldsmobile 98 -59 hittades i Kiruna. Den plockades ner i molekyler och efter lite svetsning sattes den ihop, lackerades rosa och vit, ny inredning syddes upp och sen var den klar för raggen. Bilen står i garaget men nu är det Jonny som äger den. Håkan har även renoverat en 58 super 88 som användes några år.

Håkan var en av delägarna i Lyckseles enda Funnycarteam, en Opel Omega med en gjutjärnscheva som drevs av metanol. Några världsrekord blev det inte men efter det kapitlet kvalade han in som mekaniker i Monica Öbergs top fuel team. Sen kom suget efter en Hotrod. Det fanns ett avstannat objekt i ett garage i Lycksele som inhandlades och efter några år stod den klar och besiktad, nylackerad och fin. Nu ska man aldrig vara säker att det är den sista men det är den senaste. För med Håkan vet man aldrig, plötsligt står det något nytt i garaget.

Förresten, ni har väl besökt Pharaohs klubblokal på Bångvägen? Kan ni gissa vem som står för de flesta av de snillerika utsmyckningarna?

Pharaohs

Pharaohs är en klubb som funnits i Lycksele sedan 1991. Grundarna var ett kompisgäng som alla brann för bilnostalgi och gammal rockmusik. Medlemmar har kommit och gått men klubben har bestått. En stark gemenskap och ett stort engagemang är byggstenar som gjort klubben hållbar. Samma år som Pharaohs bildades arrangerades också den första bilträffen. Under Motorveckan arrangerar föreningen bland annat Yankee Car Meet och Con cour de charme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Add to cart