Lycksele Motorklubb

Lycksele Motorklubb är en ideell idrottsförening, som grundades redan 1945. Klubben har idag drygt 700 medlemmar och är en av de större klubbarna i distriktet. Verksamheten består av fyra sektioner och en huvudstyrelse. Sektionerna är Karting, Bil, Motorcykel/Snöskoter och Båtracing. Varje sektion har sin egen styrelse som planerar den verksamhet som genomförs.

Lycksele Motorklubb förfogar över två anläggningar, Motorstadion och Trollringen. Lycksele Motorstadion inrymmer både Bilsektionens och MC/Snöskoters sportgrenar. Däribland kan nämnas Folkrace, Rallycross, Crosskart, Racing Special, Skotercross, Enduro och Motocross. Motorstadion är en året runt-anläggning, som även hyrs ut till externa parter. Tannbergsskolan hyr anläggningen under skoltid för bland annat Transportprogrammets räkning. Trollringen är vår anläggning för Karting, där både träningar, tävlingar och hyrkartverksamhet hålls under sommarhalvåret.

Klubben är ansluten till Svenska BilsportförbundetSvenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet samt Svenska Racerbåtförbundet. Föreningen är på detta sätt ansluten till Riksidrottsförbundet och dess stadgar och regler.
Detta innebär också att man jobbar intensivt med bland annat miljö och säkerhetsarbete. I detta sammanhang kan nämnas att klubben och klubbens anläggningar är miljöcertifierade enligt Svenska Bilsportförbundets och Svenska Motorcykel och Snöskoterföbundets regelverk.

Arrangör

Lycksele Motorklubb

Add to cart