”Splash of the Nation” gästas av en av grundarna till sporten

Bild från Motorveckan 2014 där förarna står i startgroparna.

Bild från Motorveckan 2014 där förarna står i startgroparna.

Imorgon, som andra arrangemang ut på Motorveckan med start klockan 12.00 (insläpp 11.00) så kör Lycksele Motorklubb sin jetski- och vattenskotertävling ”Splash of the Nation”. Det är andra året i rad som tävlingen arrangeras och i år väntas flera förare från hela Sverige. Däribland en av grundarna till sporten, nämligen Tommy Jacobsson som kör i veteranklassen. På teamets hemsida skriver Tommy att:

Arbetade på 80-talet hos Kawasaki importören och hade till uppgift att introducera Jetski i Sverige. Att det har lyckats, fick jag ett kvitto för ett par år sedan när jag hörde denna roliga kommentaren ”du har kostat mig mycket pengar sagt av en far vars son är nu en framgångsrik Jetski förare. Det kan tilläggas att även Eric framfart har kostat en del pengar

Eric Jakobsson är Tommys son och kommer att köra i klassen Ski GP imorgon. Vid senaste SM-tävlingen i Sundsvall så vann han sin klass. Lyckselebröderna Petter och Jon Sundelin kommer även att tävla imorgon. Petter kör i samma klass som Eric, Ski GP, och planerar att försvara sin titel då han vann förra årets ”Splash of the Nation” och Jon kommer tävla i klassen Sea-Doo Spark. Vid SM-tävlingen i Sundsvall så placerade Jon sig på en femte plats.

Nu fortsätter vi ladda, fixa och dona inför morgondagens tävling och hoppas på bra väder, mycket publik och en trevlig tävlingsdag! Visst ses vi där?

 

Publicerad i Motorveckan