Räddningstjänsten och ambulanshelikoptern i samarbete med Lycksele Motorklubb

Lycksele Motorklubb och samhällets funktioner i samarbete under Motorveckan. Tisdagen den 25 juli på Lycksele Motorstadion så kommer både Räddningstjänsten och Ambulanshelikoptern att visa upp sig på Rallycrosstävlingen. Även på folkracetävlingen den 27 juli, så utlovas ett försök att få ned Ambulanshelikoptern för beskådan.

Det har mer eller mindre blivit tradition att just ambulanshelikoptern visar upp sig på tävlingar som Lycksele Motorklubb arrangerar. En viktig samhällsfunktion som får chansen att visa upp sig för allmänheten, kan inte vara annat än perfekt läge.

Dessutom ansluter Lycksele Räddningstjänst med en brandbil och 3 brandmän för att visa upp sin verksamhet.

– Detta är ett otroligt bra sätt att visa för allmänheten vilket bra samarbete vi har mellan föreningar och samhällets funktioner, och vad passar bättre än på just Motorveckan. För cirka 10 år sedan hade vi till och med en katastrofshow här ute på Motorstadion, där funktioner inom samhällets räddningstjänst, ambulans och polis deltog,  säger Johan Haraldsson från Lycksele Motorklubb.

Johan Haraldsson, som är en drivande person i Lycksele Motorklubb ser inte någon omöjlighet i att ta upp den idén igen.

– En del funderar kanske på vad man ska göra imorgon när man går och lägger sig, själv funderar jag ofta på vad man skulle kunna arrangera för att tillgodose allmänheten med underhållning och information. I mitt huvud snurrar planering och tankar kring både flyguppvisningar, totalförsvarets dag och annat som rör utveckling av arrangemang i Lycksele kommun. Jag har till exempel goda relationer med F21 och flygflottiljen där, men det är ingen lätt båt att ro om man vill anordna en flyguppvisning, skrattar Johan med lysande ögon.

Det är tydligt att Lycksele Motorklubb satsar på kringarrangemang vid sina tävlingar i år. Det skall tillgodose alla åldrar och intressen. Som väldigt ung person, kanske en brandbil eller ambulanshelikopter betyder mer än biltävlingen i sig.

Vi hälsar alla välkommen till en fartfylld tillställning med blåljus på Lycksele Motorstadion.
Rallycross, Tisdag 25 juli, kl 11.00 (preliminär landningstid 13.00)
Folkrace, Torsdag 27 juli, kl 1000 (preliminär landningstid 09.30)

Lycksele Motorklubb, ambulanshelikoptern samt räddningstjänsten reserverar sig för tider, eftersom man kan vara ute på larm och då inte kan komma inom utsatt tid.

Publicerad i Lycksele Motorklubb, Motorveckan, Nyheter Taggar: , , , , , ,